Om Pinakotheker (ja, flertal!)

5 feb

Én ting må man give ham Timmi; han er virkelig god til at ødelægge mine planer om at bruge min søndag på at læse om ligegyldig tysk højretænkning. Sent i går aftes spurgte han, om jeg ville med på kunstmuseer inde i city. Og jeg skal jo socialisere for enhver pris, ikke (mere om det senere i øvrigt)? Så ja, jeg sagde ja. Ikke kun fordi det jo kunne være meget fedt, men også fordi jeg var lidt træt i går, da han spurgte og gerne ville slippe af med ham sådan okay hurtigt igen (det lykkedes så ikke, med mindre man synes at en halv time er hurtigt).

Nå, i formiddags tog vi så afsted. Jeg havde set frem til at lære det offentlige transportsystem endnu bedre at kende, men nejnej. Når man har en fancy Chrysler skal man selvfølgelig også køre i den i München i weekenden. Klart. Og selvfølgelig skal man tage to af de i alt seks kilometer på motorvejen. Med 200 i timen. Klart. I kan nok forestille jer, at jeg klukkede indvendigt, da vi kørte rundt efter en p-plads i…. tadaaaaa: 45 minutter! Haha, tag den, lille mand med fancy bil!

Nå, men vi skulle altså se Pinakothek Der Moderne og Neue Pinakothek. Jeg er ikke supermeget for kunst, og hvis skal det helst være installationskunst (a’la de nederste etager i AROS, regnbuen… you name it). Så jeg kedede mig bravt, for navnene var godtnok misvisende. Der var mange guldrammer og fede damer (undskyld, erotisk buttede kvindfolk) og mænd i uniformer på heste. Men pludselig blev jeg glad:

Der er vist én, der er vældig inspireret af Olaffur “Rainbow” Eliasson, hva? Jeg følte mig i hvert fald næsten hjemme, og det er jo dejligt. Og det skulle vise sig at Pinakothek der Moderne var virkelig dansk på ét punkt:

Jaja, det var slet ikke så dårligt. Blev lettere euforisk. Og fandt ud af, hvor generelt ringe Timmis almene viden er. Holy f***. Og altså ikke lige, fordi han ikke havde set hverken ægget eller 7’eren før, men også fordi kan ikke kender Rousseau og Montesquieu! Og nåhr ja, Locke. Hallo, manden skal foregive at læse statskundskab. Desuden tilbeder han Bismarck (desværre ikke bolchet og derfor enormt sygt!). Nåhr ja, og da vi gik forbi et billede af Napoleon (undskyld, et maleri) fik han også lige et par rosende ord med på vejen (endnu mere sygt!). Han har vist fundet sin rette hylde i det her militærfis. Nu er der ingen, der skal komme og sige, at min teenageforkærlighed for Che Guevara var slem på nogen måde – så skal de bare møde Timmi, reinkarnationen af den perfekte feltherre. Bobs. Og nu vi er igang med at køre lidt på ham, så havde han blå lædersko på i dagens anledning. Blå lædersko! Fordi han er så vild med Elvis Presley… og du ved “blue suede shoes”. Oh my god! Og ja, han tror pomade er det nye voks og at de dér forfærdelige vandkæmmede bølger i pandehåret er the shit.

Og ja, jeg kan ikke tælle på to hænder, hvor mange gange han “sådan helt vildt ikke diskret” lagde an på mig i dag. “Din kæreste er godtnok en heldig én”, “ej, jeg tror de dér kæmpe afrikanske træøreringe, der er udstillet dér, ville være så smukke på dig. Nå nej, du skal jo ikke pyntes, du er smuk som du er” eller “jeg burde købe en smartere bil, når jeg skal fragte dig rundt i den”. Ej, men seriøst? Må jeg godt kaste en lille smule op? (Daniel og jeg er i øvrigt enige om at han er mega bøsse; 1) han er homofob, i større grad en G.W. Bush, 2) han synes selv han er så æstetisk bevidst, 3) hallåååå, blå lædersko!)

Nå, hvad har jeg ellers lavet i dag? Set en helvedes masse dyre biler (fordom om rige tyskere hernede i dyre biler – helt klart bekræftet), spist en falafel (og lugter stadig af falafelbiks) og været i bad (som jeg har fået kønsopdelt, ja tak!). Glæder mig til at skype lidt med Daniel, som er i Odense hos Victor og Cassandra – jeg vil ozzzz!

Nå, og ellers – dagens billede af mig og canon.

... og min allerede højt elskede gule uldtrøje. Sååå varm og blød!

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: