Tanker fra første seminardag

17 feb

Dagens højdepunkt var bestemt ikke seminaret, hvis man spørger mit hold, men derimod følgende spændende emne; træder den tyske præsident tilbage eller ej? Hm, resultatet? Ingen tvivl, det gør han vist og der er vist heller ingen tvivl om, at de bliver modtaget positivt hernede (når man ser bort fra brok over at de skal betale hans pension resten af hans dage).

Vi holder foredrags- og diskussionsmaraton. Efter hvert argument, godt eller mindre godt, bankes der i bordet, fordi folk er for kultiverede til at klappe. Men ikke kultiverede nok til at gå ind for det akademiske kvarter. Nejnej, jeg var tæt på at komme for sent i morges, men heldigvis kun tæt på, og den ene professor kom senere end mig, så det var heldigt nok. For mig, ikke for hende, for hende var det bare pinligt. Og egentlig også pinligt, at soldaterne hurtigt fortalte hende, at det var for dårligt hun ikke kom til tiden. Bobs, det var ikke sket i Aarhus (og hvis, så er der vist mangt en forelæser i Videnskabsteori, der burde skamme sig).

Dagens seminar fra 9.00 til 17.00 var egentlig mest en heftig diskussion, der egentlig kun gik ud på, at de søde damer (underviserne) forsøgte at få de dumme soldater til at tænke mindre højreekstremt (på den dårlige måde). Hvilket selvfølgelig er fint, men jeg er nu generelt imod at man presser sin holdning ned over andre. Fint, hvis soldaterne vil være nederen (set med mine øjne), men prisværdigt at vi ikke alle sammen er ens her på kloden. Så på den front var jeg faktisk skuffet over underviserne (selvom skuffelsen over manglende vilje til og accept af kønnenes ligestilling hos samtlige mænd på seminaret skuffede mig noget mere… jeg har ikke engang lyst til at citere, for det er bare for trist).

Det er i øvrigt også helt i orden (og også skuffende), at man som professor her skriver hele, hele tiden på sin telefon imens man forsøger at gennemføre sin undervisning. Hvad der undrede mig mest med hensyn til diskretionen fra undervisernes side var dog, at den ene af underviserne afbryder en studerende midt i et oplæg for at tage telefonen. I undervisningslokalet, jaja.

Dagens epilog:
Det er faneme giftigt at snakke om nationalisme med tyske soldater. Man får hele armen lige tilbage i fjæset; tænk på de gode motorveje, Hitler byggede og tænk på alle de arbejdspladser, han skabte og bla, bla, bla. Jamen søde mennesker, jeg snakker om nationalisme. Ikke nationalsocialisme. Jeg har ikke nævnt ham manden, hvis navn starter med H og ende med Itler med et eneste ord. Så.lad.dog.være og kom videre, mennesker. Helt ærligt. Jeg er så træt af unge tyskere, der tror de skal undskylde og retfærdiggøre 2. verdenskrig på samme tid. Kom.nu.videre.
Epilog nummer 2: Der holdes et foredrag om kvinderettigheder. Der vises en karikatur fra omkring 1850 omkring kvinder i militæret. Ingen griner. Oh my god.

Nu er jeg træt. Enormt træt, men altså kun af seminar (og manglende intelligent snak, eller rettere snak, der skulle lyde intelligent men var så gennemsyret uintelligent at det gjorde lidt ondt i ørerne – jeg er bestemt også typen, der kan finde på at kalde en spade for noget mere fint end en spade, men så skal det altså ske med et glimt i øjet). Så derfor hopper jeg ud af jeans og i en kjole og smækker mascara på og nupper stiletterne med i en taske og pumper luft i cyklen (som har et ringe ventil, selvom jeg havde skilt hele molevitten ad i går, fandt jeg ingen huller i slangen) og cykler ned til nærmeste u-bahn, og så er jeg den, der er taget på tøsetur. That’s right. Halløj civile piger, drinks og sladder (og smukke München om natten) – farvel fastgroede, mærkelige soldater på kedeligt campus. I må sgu drikke jeres øl selv i dag.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: