Olympiapark

14 mar

I 1972 var München vært ved de Olympiske Lege. I den forbindelse blev der anlagt et kæmpestort olympisk areal i den nordlige del af byen, Oberwiesenfeld hedder området. Området har før været anvendt som flyveplads, men har i mange år efter 2. verdenskrig ikke haft nogen decideret funktion. Man brugte blandt andet området til at samle murbrokker i kæmpe bunker efter krigens hærgen over byen. Disse bjerge af mursten og andet skrammel har man brugt til at konstruere et smukt landskab, de er groet til med græs og man har anlagt kunstige søer. Og så selvfølgelig bygget et par “beskedne” sportsanlæg og et stadion. Og en olympisk by. Og meget, meget mere! Området er noget så smukt i dag og bruges af byens borgere til løbeture, familieudflugter og meget mere. Det er supernemt at komme derud, undergrunden kører lige ind i parken.

Vi tog derud i lørdags, en smuk dag med høj solskin og forårsagtige temperaturer. Og det er bestemt ikke sidste gang, jeg har været derude! Langt fra!

Jeps, solbrillerne kom på lige bagefter – vejret var så skønt!

Olympiastation med plads til 70.000 tilskuere. Oprindeligt var der plads til 80.000 men på grund af ændrede regler for brandsikkerhed, fjernede man senere nogle af sæderne (læg mærke til de manglende pladser i baggrunden – that is why). Nåhr ja, og ham den pæne er min kæreste!

I dag bruges stadion til større sportsbegivenheder eller til store kulturevents og koncerter – “Wetten, dass” har været afholdt her flere gangen, ligesom FC Bayern München i perioder havde sin hjemmebane på Olympiastadion inden Allianz Arena blev bygget.

Jup, jeg er blevet storbyfornem med solbriller i solskin! Og en fantastisk udsigt. Jeg kan faktisk ret godt lide det dér München.

De Olympiske Lege i 1972 blev desværre overskygget af en tragisk terroraktion mod det israelske hold, hvor palæstinensiske terrorister dræbte elleve israelere og en tysk betjent. Her ses mindesmærket ved hovedindgangen til Olympiastation. Det er imponerende stort.

Sådan ser stadion ud på afstand, med diverse sportsbaner i forgrunden. På området har BMW også installeret deres showroom og museum og der er en række små restauranter, isboder og muligheder for at leje en cykel eller en lille båd. Alt i alt et af de flotteste og mest rekreative områder her i byen, jeg er stødt på so far!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: