Allianz Arena

15 mar

Som sagt tog jeg min kæreste i hånden (eller rettere han mig) og så bumlede vi med undergrunden und til Fröttmaning i den nordlige del af byen for at tage en guided tur på Allianz Arena, FC Bayern Münchens og TSV 1860 Münchens hjemmebane. Der er plads til 70.000 tilskuere og stadion er rimelig nyt, det blev åbnet i 2005. Og så er det flot – rimelig unikt designet og med den fantastiske egenskab, at det kan lyse op i det holds klubfarve, som spiller på stadion; rød for Bayern München, blå for 1860 München og hvid for landsholdet. Ret fancy!

På stadion kan man vælge mellem en tysk og en engelsk guided tur på cirka halvanden time til hhv. 11 € for voksne og 9 € for studerende. Af hensyn til Daniel meldte vi os først på den engelske tur, men jeg fik simpelthen nervøse trækninger af at høre på den “engelsktalende” guide, så vi smuttede over til den tyske guide efter introduktionsvideoen omkring stadions tilblivelse. Og Daniel kan jo altså sagtens forstå tysk 🙂

Læg mærke til Champions League-bannerne – normalt hænger der Allianz reklamer, men fordi vi var på stadion dagen før opgøret mellem Bayern og Basel (som endte 7-0, Bayern var ret nede med Gomez den aften!) var den helt store Champions League-transformation i gang, så Daniel var meget oppe at køre over det. Forståeligt, og meget sødt!

I dagens anledning fik vi næsten lov til at hoppe ud på plænen. Der var gang i den helt store klargøring, og Basel var på trapperne – faktisk så var der allerede en pressekonference i gang (jeps, Neuer og Schweini hyggede sig på stadion) og det hele var sådan lidt ekstra højtideligt.

Her er indgangen til Bayerns omklædningsrum fra spillertunnelen. Der blev soundtjekket lige da vi ramte spillertunnelen, så med mange, mange decibel strålede Champions League hymnen ud i rummet. Daniel fik gåsehud. Det var også ret smukt.

Jeg fjoller lidt på stadion. Foran står nogle meget vigtige mediefolk. Og andre folk, der sørgede for at vi var ude i tråd med CL-reglerne om at udeholdet skal have så-og-så lang tid helt alene på stadion til at smede skumle planer, som de kan smadre hjemmeholdet med. Lykkedes jo fantastisk for Basel!

Turen blev afsluttet i Bayerns fanshop. Kæmpe fanshop. Farligt sted!

 

 

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: