View from the top

1 apr

I går mødtes jeg med Christine inde i byen. Vejret var blæsende, men ellers mildt. Pga. blæsten aftalte vi at slendre lidt rundt i bymidten i stedet for at forvilde os ud i Olympiapark på rulleskøjter. Men det blev dagen bestemt ikke mindre hyggelig af!

Frauenkirche, det ved de fleste nok, er Münchens absolut største og mest velkendte kirke. Det er kirken med de berømte to tårn (som blandt andet kan ses i min header), Nordtårnet og Sydtårnet. Sydtårnet kan man kravle op i og få en fantastisk udsigt over byen. Normalt. For indtil 2013 er Sydtårnet lukket, fordi hele kirken er ved at få en omfattende overhaling. Heldigvis ved vi mennesker, der rent faktisk bor hernede (høhø), at man et par hundrede meter fra Frauenkirche kan nyde en mindst lige så fabelagtig udsigt over byen – nemlig den fra Alter Peter, udsigtstårnet i Peterskirken på Marienplatz. Så vi var ikke sene til at spendere en sølle euro på at kravle op.

Det er dog lidt som om, man fra gang til gang glemmer, hvor smalle sådan nogle kirketårnstrapper er. Og hvor mange trin, man egentlig ender med at skulle bestige. Her ses den mere tålelige del af opstigningen. Men det blev værre (og meget, meget vakkelvorn).

Er det en gammel, knirkende trappe? Er der langt ned? Det tror jeg nok, der er! Jeg fik grumme flashbacks til sidste sommer, da jeg partout måtte op i Stefanskirkens tårn i Budapest. Og endte med at omfavne kirkemurene på platformen af bare frygt, til Daniel fik mig overbevist om, at det var okay at nyde udsigten bare lidt. Men tanken om den udsigt. Den fik os til at gå til tops!

Heldigvis var der masser af gitter til at holde os oppe! Men prøv lige at se, hvor små menneskerne er! Vi snakker altså ikke bare “hey, jeg er oppe på Rundetårn”-højt, men nærmere “wow, vi er på højde med fjernsynstårnet hernede!”. Og den bygning, jeg lige har “snittet” på billedet er såmæn “bare” byens rådhus. Ja, de har ikke gang i noget halvt hernede. Skal der være gilde, så lad der være gilde! Og smukt, det er det!

Og her ser vi byens absolutte vartegn, de to smukke tårne på Frauenkirche. Og som sagt, Sydtårnet er pænt pakket ind.

Nå så det blæser, siger du?
Ja, det kommer vi nok ikke udenom. Og vi må nok også indrømme, at den to meter høje engelske turist, der synes det var sjovt at tage TUNGE skridt på platformen så det hele gyngede, gjorde os en kende nervøse. Blæst og store mennesker på tvivlsom kirkekonstruktion. Ugh.

Her har vi udsigten fra Marienplatz mod Isar Tor, langs Tal, som er et ret hypet sted at tage ud for at spise og snuppe en enkelt drink eller to.

Og jeg slutter dagens beretning med dette smukke vue fra rådhuspladsen mod Odeonsplatz (den gule/orange kirke), forbi Universität med Münchner Freiheit helt ude i horisonten (de to høje, moderne bygninger i højre side af baggrunden). Ej, men altså. Her er dejligt!

PS: On a different note, så har föhn-vinden ramt. Og jeg har hovedpine. Håber (!) det er tilfældigt…

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: